Η βράβευση του Οινοφόρου στο www.olivenews.gr

Η βράβευση του Οινοφόρου στο www.olivenews.gr

Άρθρο στο site Οlivenews.gr με αφορμή την βράβευση του «Οινοφόρου Μεγαλοχωρίου» στον Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού στο San Diego.”

Το άρθρο αναφέρεται στο ασημένιο μετάλλιο που μετάλλιο κατάκτησε το λευκό κρασί «Δάφνις και Χλόη» του 2011 και περιγράφει τις γευστικές ιδιαιτερότητες που προσδίδουν στα κρασιά οι τοπικές ποικιλίες.

παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο του κ. Μανάβη:

Ασημένιο μετάλλιο κατάκτησε το λευκό «Δάφνις και Χλόη» του 2011 του Οινοφόρου Μεγαλοχωρίου σε ένα δύσκολο και έντονα ανταγωνιστικό διεθνή διαγωνισμό κρασιού που έγινε στο San Diego των ΗΠΑ τις προηγούμενες ημέρες. Το κρασί παράγεται από τις τοπικές ποικιλίες Μανδηλαριά (Γκντούρα), Φωκιανό (Ρικαρά), Μοσχάτο και Καλλονιάτικο. Πρόκειται για κόκκινα κρασοστάφυλα στα οποία γίνεται λευκή οινοποίηση. Είναι η δεύτερη επιτυχία του «Δάφνις και Χλόη» στις ΗΠΑ μέσα σε ένα χρόνο.

Οι γευστικές ιδιαιτερότητες που προσδίδουν στα κρασιά οι τοπικές ποικιλίες τα κάνουν να ξεχωρίζουν και έτσι γίνονται ελκυστικά σε οινοχόους, γευσιγνώστες και καταναλωτές που έχουν κουραστεί από τις γεύσεις που δίνουν οι καθιερωμένες διεθνώς γαλλικές ποικιλίες κρασιών.

Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, παράλληλα με την επιμελημένη οινοποίηση και τον κατάλληλο συνδυασμό των ποικιλιών είναι που φέρνουν τις επιτυχίες στους διεθνείς διαγωνισμούς για το «Δάφνις και Χλόη» και τα άλλα κρασιά της οινοποίησης.

Αφήστε μια απάντηση