Ακόμη μία διάκριση σε διαγωνισμό όπου ο «Χρυσός» της Ελλάδας λάμπει

Ακόμη μία διάκριση σε διαγωνισμό όπου ο «Χρυσός» της Ελλάδας λάμπει

Στις 15 &16 Σεπτεμβρίου, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, στη “καρδιά” παραγωγής των κρασιών των Ηνωμένων πολιτειών πραγματοποιήθηκε Διεθνής Διαγωνισμός Οινογνωσίας από τον οργανισμό Sommelier Challenge IV, για κρασιά που εισάγονται και επίσημα κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 2.000 κρασιά από όλο τον κόσμο, και διακρίθηκαν 8 Ελληνικά κρασιά.

Σε αυτό το πλαίσιο συμμετείχαν το κρασί με ετικέτα «Δάφνης και Χλόη, Ξηρό Κόκκινο, 2010», που κατέκτησε το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία του και το κρασί, με ετικέτα «Δάφνης και Χλόη, Ξηρό Λευκό, 2011» που κατέκτησε το Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία του.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό έγινε στο πλαίσιο της επίσημης κυκλοφορίας των παραπάνω ετικετών στην Αμερική από τις εξαγωγές που έχει ξεκινήσει ο «ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΛΕΣΒΙΟΣ ΟΙΝΟΣ».

«Με το αποτέλεσμα αυτό επιβραβεύεται η προσπάθεια των τελευταίων ετών από τον ΟΙΝΟΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ- ΛΕΣΒΙΟΣ ΟΙΝΟΣ, για την δημιουργία ποιοτικού τοπικού οίνου με άρτιες προδιαγραφές, αλλά και η ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών της Λέσβου με την μεγάλη ιστορία τους από την αρχαιότητα, που σήμερα αναβιώνουν, «γκντούρα, βάψα, φωκιανό, ρικαρά, μοσχάτο, καλλονιάτικο».

Αφήστε μια απάντηση